به گزارش خبرگزاري "مهر"، وي با يادآوري سخنراني بوش پس از 11 سپتامبر مي نويسد: بوش همانند يك داستانسراي خيالباف مدعي شد كه عراق در اين حملات دست داشته و راهي براي آمريكا جز دفاع از خود در قبال تجاوز عراق وجود ندارد. چون اگر آمريكا با تروريست ها در داخل سرزمينشان مبارزه نكند، آنان با نفوذ از طريق دريا به آمريكا حمله خواهند كرد.
برژينسكي با اشاره به خيال پردازي هاي ديگر بوش در موضوع عراق همچون ادعاي وجود سلاحهاي كشتار جمعي و تضعيف مقاومت در عراق مي نويسد : فرماندهان نظامي آ»ريكا كه در ميدان جنگ هستند با ادعاهاي بوش موافق نيستند. آنها مي دانند كه نيروهاي مقاومت تضعيف نشده اند و هر چند حضور نظاميان آمريكا در عراق طولاني تر شود، امكان پيروزي كمتر مي گردد.
مشاور سابق امنيت ملي آمريكا ايجاد ثبات در عراق را صرفا به دست عراقي ها و از طريق همكاري شيعيان و كردها مي داند. چون اين دو گروه مي توانند سني ها را تشويق به همكاري و خاتمه مقاومت نمايند. بنابراين آمريكا بايد گفتگو ميان رهبران شيعه و كرد را تشويق به همكاري نمايند تا بتوانند فضا را براي خروج تدريجي خود از عراق فراهم سازد.
البته چنانچه مناسبات خصمانه آمريكا و ايران حادتر شود، عقب نشيني آمريكائيان از عراق مي تواند پرهزينه و سخت باشد.
مشاور سابق امنيت ملي آمريكا پايان نتيجه مي گيرد كه ايده ايجاد دموكراسي در خاورميانه هدفي ارزنده است و خوب است آمريكائيان براي تحقق آن تلاش كنند اما بايد توجه داشت كه نمي توان دموكراسي را به مردم منطقه تحميل كرد و در صورتي كه آمريكا بخواهد حكومتهاي خاورميانه را علنا به چالش كشيده و آن را بي اعتبار سازد، چه بسا مواجه با پيدايش حركتهاي تند مردمي با احساسات ضد آمريكائي و ضد اسرائيلي شود.
شايان ذكر است كه برژينسكي با استناد با اظهارات كيسينجر در رابطه با جنگ ويتنام مدعي است كه جنگهاي چريكي طويل المدت معمولا با شكست اشغالگر تمامي مي شود.
نظر شما